haiti.realigro.se är den första världstäckande sökmotorn för fastigheter där du kan slå upp annonser för bostäder till salu i Haiti

Fastighet till salu i Haiti

Haiti är ett karibiskt land som delar ön Hispaniola med Dominikanska republiken, i öster. Även om landet ännu inte har återhämtat sig helt från jordbävningen 2010, har många av dess historiska monument, som dateras tillbaka till början av nittonde århundradet, förblev intakta.

Huvudstaden är Port-au-Prince. Haiti är nationen med det största afrikanska inflytandet i Amerika, det är ett land med en platt rekonstruktion. För närvarande finns tusentals expats som bor, arbetar och samarbetar i utvecklings- och samarbetsuppdrag.

Om du letar efter att köpa en fastighet till salu i Haiti måste du veta att bosättning i Haiti verkligen inte kommer att bli en fredlig upplevelse. Haiti är ett land fullt av kontraster och drömmar om en ny framtid för sin unga och hoppfulla befolkning.

När det gäller att förvärva fastigheter till salu i Haiti är det viktigt att veta att det inte finns något trovärdigt fastighetsregister för tillfället. Bedrägeri och bedräglig försäljning är vanliga, så det är en bra idé att läsa bra innan du köper fastigheter till salu i Haiti och alltid rådfråga en advokat.

Haiti har under de senaste 15 åren upplevt en mycket snabb urbanisering, vilket fördubblar antalet stadsborna från 3 till 6 miljoner människor. Haiti är nu det tredje mest urbaniserade landet i Latinamerika och Karibien, efter Trinidad och Tobago och Mexiko. Varje år flyttar mer än 133.000 haitier till staden.

Många invånare i Port-au-Prince kämpar för att hitta en plats att bo till ett överkomligt pris och rinnande vatten, medan andra förlorar timmars trafik på jobbet varje dag.

Så det är inte lätt att hitta bra fastigheter till salu i Haiti.

Trots de svårigheter som uppstår vid snabb urbanisering har nivåerna av extrem fattigdom i Haiti minskat, medan täckningen av vissa tjänster har förbättrats i städerna. Stora städer är anslutna till huvudvägnätet, vilket förbättrar tillgången till mikrokredit.

64% av haitierna bor i staden och antalet bybor kan öka från 6 miljoner till 11 miljoner år 2050: den här snabba urbaniseringen medför en växande efterfrågan på infrastruktur, tjänster och jobb, men framförallt ger det också ekonomiska möjligheter och förmodligen ett ökande antal fastigheter till salu i Haiti.

Detta är särskilt förvånande på Port-au-Prince gator, som är fulla av människor, små gatuförsäljare, telefonaffärer och färgglada kranar, målade skåpbilar som används som kollektivtrafik. För att dra nytta av dessa möjligheter, rekommenderar rapporten att mer robust stadsplanering stänger infrastrukturen och serviceklyftan och förbereder framtida stadsutveckling.

Tillgången till grundläggande tjänster har förbättrats, särskilt i stadsområden, men mer behöver göras för att svara på snabbt växande behov: medan de boende i Port-au-Prince eller den andra staden Cap-Haitien har bättre tillgång till skolor, hälsa och elektriska tjänster, har två tredjedelar av stadsborna inte tillräckliga sanitetsanläggningar och hastigheten för fastavfallssamling är mycket låg.

Att investera i gatorna och förbättra effektiviteten och bekvämligheten av kollektivtrafiken samt stärka stadsplaneringen kommer att vara avgörande för att minska förlusten av personer i transit och underlätta tillgången till jobb och marknader. Men det förbättrar även portföljen av fastigheter till salu i Haiti.

En rad dyra naturkatastrofer har utarmat fördelarna med urbaniseringsprocessen: över 96% av haitierna utsätts för två eller flera naturhinder. Det finns en hög koncentration av byggnader i jordbävningszoner och hälften är byggd på land som utsätts för översvämning. Efter 2010

jordbävning har Haiti utvecklat informations- och planeringsverktyg för riskhantering inför naturkatastrofer, såsom riskbedömningar mot flera hot, kartläggning av seismiska områden och exponerade tillgångar.

  •  
    Flytta till Haiti. Expatriate och bor i Haiti

        Inbäddat i Karibiska havet, en gång en fransk koloni, var den vackra Haiti en av de första nationerna för att förklara sitt oberoende från Amerika. Det är utan tvekan ett av de minst rika länderna på den amerikanska kontinenten, men det är självklart också det billigaste! Varför pratar vi ...

Karta, prisutveckling och statistik

Närliggande fastigheter

Cod. 40330

Försäljning Övrigt (Mark), Haiti, Port-au-Prince, Petionville, Pernier

303,433.72SEK
Försäljning
Övrigt (Mark)

517 m²
Den här egenskapen är bekvämt beläget 30 minuter från flygplatsen, i ett säkert område nära en polisstation. Nära huvudvägen och kranbusstransport. Fa...
Cod. 5113

Försäljning Hus, Haiti, Port-au-Prince, Port-au-Prince, BOULEVARD center

1,820,602.32SEK
Försäljning
Hus

130 m²
Radhus i ett litet bostadshus med 5 hus. Privat trädgård och strand. Helt renoverade början av 2008 möblerad med specialtillverkade amerikanska kök me...
Karta, prisutveckling och statistik
2005-2021 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Inställningar

    För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

    Ställ nu Visa inte igen
BB